Recepty a Jedlo

Šalát s mozzarellou, krevetami a avokádom

Šalát s mozzarellou, krevetami a avokádom je ľahký, zdravý, rýchly a neuveriteľne chutný. To znamená, že je jednoducho dokonalý! Krevety je najlepšie použiť varené a zmrazené, pretože nepotrebujú tepelnú úpravu. Mimochodom, niektorí sa o tomto nevedia a strávia čas varením. Takže to nie je potrebné! „Vrcholom“ tohto salátu s mozzarellou, krevetami a avokádom je špeciálna omáčka pripravená z nasekaných koralíkového a zeleného korenia, zmiešaných s olivovým olejom a citrónovou šťavou. Vďaka tomuto mixu jedlo získa výraznejšiu chuť a nasýtenú arómu.

INGREDIENCIE

  •  Varené a olúpané krevety – 300 g
  •  Avokádo – 1 ks
  •  Citrónová šťava – 2 polievkové lyžice
  •  Mozzarella (malé guľôčky) – 10 ks
  •  Zmes rôznych šalátov – 75 g
  •  Koralíkový a zelený korenie – podľa chuti
  •  Extra panenský olivový olej – 2-3 polievkové lyžice
  •  Soľ – podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

Pripravte ingrediencie na salát. Krevety dajte do sita a nechajte 30 minút pri izbovej teplote. Môžete tiež naliať morské plody horúcou vodou a nechať ich pod vekom niekoľko minút.

Krok 2

Avokádo opláchnite a rozrežte napoly. Odstráňte kôstku. Mäso nakrájajte na kocky alebo na tenké plátky. Premiešajte s 1 lyžicou citrónovej šťavy, aby sa avokádo nezatmelilo.

Krok 3

Mozzarellu dajte do sita alebo do durskála, aby odtiekla soľanka. Šalát opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte vysušiť na papierovom uteráku.

Krok 4

Pre omáčku rozdrvte hrášok korenia pomocou paličky alebo mixéra. Pridajte olivový olej, zvyšný citrónový džús a malé množstvo soli. Premiešajte. Spojte všetky predtým pripravené ingrediencie v veľkej mise. Polievajte omáčkou, ktorú ste pripravili. Premiešajte a vložte do misy na šalát.

ZDROJ

Related posts

Šalát s klobásou a taveným syrom

Peter

Šošovicová polievka s mäsovými guľkami

Peter

Lasagne s hubami, zeleninou a mäsom

Peter