Recepty a Jedlo

Kebab z mäsa morky v rúre

Nekupujte hotové mäso na tento pokrm a ani ho neprekrúcajte mäsovou mlynčekom. Len použitím chudého mäsa, ktoré nakrájate nožom a zmiešate s maslom, dosiahnete správny výsledok: mäsové špízy budú jemné a zachovajú si svoju šťavnatosť.

INGREDIENCIE

  • 500 g mäsa z pŕs morčacieho mäsa
  • 2 stredné cibule
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 malé vajcia
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie
  • kruhové cibuľky, pokvapkane octom a olivovým olejom na podávanie

POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

Namáčajte špízy v studenej vode po dobu 1 hodiny. Týmto spôsobom sa špízy pri pečení nebudú pohoreť a mäso k nim nebude priliepať.

Krok 2

Nakrájajte mäso z morčacej prsnej časti na drobné kúsky, potom ho nadrobno nakrájajte ťažkým nožom alebo sekerou na hrubý mäsový fars. Nakrájajte cibuľu na malé kúsky.

Krok 3

Rozmiešajte maslo. Zmiešajte morčací mäsový fars s cibuľou. Pridajte vajcia a maslo. Osolte, okoreňte a dôkladne premiešajte, kým nebudete mať homogénnu zmes. Nechajte fars v chladničke 30 minút.

Krok 4

Ruky namočte do horúcej vody a vytvarujte z farsu na špíze malé podlhovasté kotletky. Položte špízy s mäsom na plech a vložte do predhriatej rúry na 180 °C (môžete tiež zapnúť gril v rúre). Pečte, kým nebudú zlatisté, asi 20 minút, niekoľkokrát obráťte. Krok 5 Podávajte s nakrájanými kruhovými cibuľkami pokvapkanými octom a olivovým olejom.

Zdroj

Related posts

Vajíčka v tvare Veľkonočných králikov

Peter

Šampiňóny, plnené mozzarellou a paradajkami

Peter

Domáci vlašský šalát. Keď ho vyskúšate, ten zo supermarketu si už nikdy nekúpite!

Peter