Nekupujte hotové mäso na tento pokrm a ani ho neprekrúcajte mäsovou mlynčekom. Len použitím chudého mäsa, ktoré nakrájate nožom a zmiešate s maslom, dosiahnete správny výsledok: mäsové špízy budú jemné a zachovajú si svoju šťavnatosť.
INGREDIENCIE
- 500 g mäsa z pŕs morčacieho mäsa
- 2 stredné cibule
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 malé vajcia
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie
- kruhové cibuľky, pokvapkane octom a olivovým olejom na podávanie
POSTUP PRÍPRAVY
Krok 1
Namáčajte špízy v studenej vode po dobu 1 hodiny. Týmto spôsobom sa špízy pri pečení nebudú pohoreť a mäso k nim nebude priliepať.
Krok 2
Nakrájajte mäso z morčacej prsnej časti na drobné kúsky, potom ho nadrobno nakrájajte ťažkým nožom alebo sekerou na hrubý mäsový fars. Nakrájajte cibuľu na malé kúsky.
Krok 3
Rozmiešajte maslo. Zmiešajte morčací mäsový fars s cibuľou. Pridajte vajcia a maslo. Osolte, okoreňte a dôkladne premiešajte, kým nebudete mať homogénnu zmes. Nechajte fars v chladničke 30 minút.
Krok 4

Ruky namočte do horúcej vody a vytvarujte z farsu na špíze malé podlhovasté kotletky. Položte špízy s mäsom na plech a vložte do predhriatej rúry na 180 °C (môžete tiež zapnúť gril v rúre). Pečte, kým nebudú zlatisté, asi 20 minút, niekoľkokrát obráťte. Krok 5 Podávajte s nakrájanými kruhovými cibuľkami pokvapkanými octom a olivovým olejom.