Recepty a Jedlo

Veľkonočný chlieb s hrozienkami, makom a kandizovaným ovocím

V mojej rodine máme radi chutný, nadýchaný  chlieb na Veľkú noc. Pridávam doň kandizované ovocie, hrozienka, mak a polejem ho cukrovou polevou.

SUROVINY:

  •  6 šálok pšeničnej múky
  •  1,5 šálky teplého mlieka
  •  25 g droždia
  •  1 šálka cukru
  •  4 vajcia
  •  1/4 šálky rozpusteného masla
  •  100 g hrozienok
  •  100 g kandizovaného ovocia
  •  2 lyžice makových semienok
  •  Cukrová poleva a cukrárska poleva na posypanie
  •  1/2 lyžičky soli
  •  Vanilka a kardamón podľa chuti

POSTUP:

Krok 1

Pripravte cesto zo štyroch vajec, cukru, soli a korenia. Potom pripravte kvasnice vo vypranej zmesi z mlieka a polovice múky. Keď je kvasnice pripravená, pridajte žĺtky, celé vajcia, maslo a zvyšok múky. Dobre premiesite a nechajte cesto kysnúť po dobu 3-4 hodín. Potom premiesite cesto ešte raz a nechajte ho kysnúť na ďalších 2 hodiny.

Krok 2

Rozdelte cesto na niekoľko častí a vložte do malých formičiek. Tri časti nechajte bokom. Rozvaľkajte cesto na doske, pridajte hrozienka a zaviniete ako roládu.

Krok 3

Rozvaľkajte zvyšné cesto a pridajte do jednej časti kandizované ovocie a do druhej makové semená. Znova zviniete ako roládu.

Krok 4

Vložte cesto do formy a nechajte ho kysnúť ďalších 30 minút. Pečte vo vyhriatej rúre pri 190 stupňoch, kým nie je hotový. Nechajte úplne vychladnúť a ozdobte cukrovou polevou a posypkou. Dobrú chuť!

ZDROJ

Related posts

Lasagne s hubami, zeleninou a mäsom

Peter

Nuggets z kuracieho filé na panvici

Peter

Koláčik s vyprážaným tofu a hubami

Peter