Recepty a Jedlo

Trifle so zmrzlinou, sušienkami a malinami

Trifle sú dezerty, v ktorých sú ingrediencie navrstvené. Zvyčajne sa podávajú v priehľadných pohároch alebo pohárikoch, aby bolo vidieť štruktúru dezertu. Trayfel sa najčastejšie pripravuje s plátkami sušienok. V tomto recepte vám odporúčame pripraviť si vlastné sušienky, ale môžete použiť aj hotové sušienkové koláče. Hlavným tajomstvom prípravy nadýchaných sušienok je vyšľahanie vajec a cukru. Pre zaručený výsledok použite mixér a nezabudnite predhriať rúru. Sušienky Trayfel sa zvyčajne polievajú smotanou, ale v horúcich dňoch je skvelou alternatívou ľahko roztopená zmrzlina a roztlačené mrazené maliny.


Ingrediencie

  • 400 g jahodovej zmrzliny
  • 400 g mrazených malín
  • 6 PL vanilkového sirupu
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • maliny na podávanie
  • mäta na podávanie


Na piškótový koláč:

  • 120 g múky
  • 100 g cukru
  • 2 vajcia
  • 50 g masla
  • ½ lyžičky vanilkového cukru
  • malá štipka soli


Recept krok za krokom
Krok 1


Pripravte koláč. Rúru predhrejte na 180 °C. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Rozpustite a nechajte vychladnúť maslo.


Krok 2.


Vo veľkej miske zmiešajte vajcia s bežným a vanilkovým cukrom a štipkou soli a šľahajte do bujnej peny 5 minút. Pridajte múku a stierkou vmiešajte vajcia. Prilejte rozpustené maslo a rýchlo premiešajte.


Krok 3.


Cesto vylejte na plech v 1,5-2 cm hrubej vrstve a pečte na strednej úrovni rúry 12-15 minút. Piškóty opatrne preložíme aj s papierom na mriežku a necháme vychladnúť, 20 minút. Odstráňte papier a piškótu nakrájajte na 2 cm štvorce.


Krok 4


Zmiešajte 3 PL vanilkového sirupu s citrónovou šťavou a 3 PL pitnej vody. Kúsky sušienok vložte do misy, pokvapkajte ich fondánom, misu zakryte potravinovou fóliou a nechajte 10 minút odstáť.


Krok 5


Maliny nasypte do misy mixéra, pridajte zvyšný sirup a na pulznom režime rozsekajte, 1 minútu. Zmrzlinu vyberte z chladničky a nechajte 5 minút pri izbovej teplote, aby sa ľahšie tvarovala do guľôčok.


Krok 6.


Namočené sušienky, malinové pyré a zmrzlinu poukladajte vo vrstvách do vysokých pohárov. Vrstvy opakujte a poháre naplňte až po vrch. Ozdobte mätou a malinami.

Zdroj: https://www.gastronom.ru/

Related posts

Postná cibuľová polievka

Peter

Quesadilla so syrom a slaninou

Peter

Paradajková polievka s cestovinou a bazalkou

Peter