Recepty a Jedlo

Tekvica s mäsom, jablkami a hrozienkami

Malé tekvice sú veľmi vhodné na použitie ako náhrada hrníčkov. Môžete ich naplniť ryžou s sušeným ovocím a získať vynikajúcu kašu alebo podávať v nich polievku. Ale môžete ich tiež naplniť korenistým mäsom – ako v našom recepte.

SUROVINY

  • 2 malé tekvice vážiace 500 g každá
  • 300 g mletého bravčového mäsa
  • 4 kusy celozrnného chleba
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 stonky zeleru
  • 1 jablko
  • 1/2 šálky hrozienok alebo sušenej brusnice
  • 10 vetvičiek petržlenovej vňate
  • 1 vetvička šalvie
  • 1/4 – 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 50 g masla
  • 1/2 čl. lyžičky sušeného rozmarínu a tymiánu
  • olivový olej
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie.
  • Čas prípravy – 1 hodina 20 minút
  • Počet porcií – 4
  • Obtiažnosť – stredná
  • Vegetariánske – nie
  • Technológia – Praženie, Pečenie
  • Príležitosť – Obed, Večera
  • Zariadenie – rúra

POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

Predhrejte rúru na 175 °C. Nakrájajte chlieb na malé kocky, položte ich na plech a dajte do rúry na 7-10 minút, kým sa nepodružbia.

Krok 2

Rozkrojte tekvicu na polovicu, odstráňte semienka. Natrite vnútro olivovým olejom a položte na plech vyložený papierom na pečenie, s rezom nadol. Pečte v rúre 40 minút.

Krok 3

Počas pečenia tekvice pripravte plnku. Očistite cibuľu a zeler a nakrájajte ich na drobné kúsky. Jablko očistite, odstráňte semienka a nakrájajte na malé kocky. Nasekajte lístočky šalvie a petržlenovej vňate.

Krok 4

Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu, zeler a mleté mäso. Opekať, rozdrvte mäso na drobné kúsky, 10 minút. Osolte a okoreňte, pridajte sušené bylinky a premiešajte.

Krok 5

Pridajte do panvice jablko, rozinky, chlieb, petržlenovú vňať a šalviu. Zalejte trochou kuracieho vývaru, kým sa plnka nestane mierne vlhkou. Budete potrebovať 1/4 až 1/2 pohára vývaru.

Krok 6

Vyberte plech s tekvicami z rúry. Otočte polovice a vidličkou oddelte trochu mäsa. Nanesieť plnku a premiešajte. Na vrch rozložte kúsky masla a vráťte plech do rúry. Pečte ďalších 30 minút alebo kým sa tekvica nestane mäkkou.

Zdroj: https://www.gastronom.ru/

Related posts

Koláč (Kulich) v domácom prostredí

Peter

Nuggets z kuracieho filé na panvici

Peter

Šalát s klobásou a taveným syrom

Peter