Šampiňóny, plnené mozzarellou a paradajkami – vybraná sviatočná predjedlo, jednoduchá na prípravu a tak lahko zvládnuteľná aj pre začínajúcich kuchárov. Na prípravu budete potrebovať veľké huby – šampiňóny druhu portobello. Nohy húb opatrne odstráňte rukami – je to jednoduché. Potom stačí naplniť klobúčiky syrom – kúskami mozzarelly – a cherry paradajkami, osoliť, okoreniť a upiecť v rúre do zlatista. Veľmi chutne vyzerajúce šampiňóny sa podávajú s balzamikovým dresingom, podobne ako Caprese paradajky. Plnené huby sú lahodné, či už teplé alebo studené.
Ingrediencie
- 8 šampiňónov portobello
- 120 g mozzarelly na pizzu
- 150 g rôznofarebných cherry paradajok
- 60 g masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vetvičky petržlenovej vňate
- 2 vetvičky bazalky
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- balzamikový dresing na podávanie
- Čas prípravy – 45 min
- Počet porcií – 4
- Obtiažnosť prípravy – ľahká
- Vegetariánske – lakto
- Technológia – Pečenie
- Zariadenie – rúra
- Počet kalórií – 224,6 kcal
- Bielkoviny – 7,9 g
- Tuky – 18 g
- Sacharidy – 7,6 g
Postup prípravy
Krok 1
Na prípravu šampiňónov, plnených mozzarellou a paradajkami, predhrejte rúru na 200°C. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie.
Krok 2
Odstráňte nohy húb, nebudú sa potrebovať. Klobúčiky huby utrite vlhkým uterákom. Paradajky nakrájajte na polovice, syr nakrájajte na plátky. Jemne nasekajte cesnak a petržlenové lístky.

Krok 3
Vo výparečnej panvici roztopíme maslo, pridáme petržlen a cesnak, zohrejeme 30 sekúnd a odstránime z ohňa. Namáčame klobúky húb do oleja a rozložíme na plech. Zvyšné maslo rozložíme vo vnútornej časti klobúkov. Naplníme huby plátkami syra a paradajkami, posolíme, okoreníme korením a pečieme v strede rúry, kým nezískajú zlatistú farbu, približne 10-12 minút.
Krok 4
Huby premiestnime na tanier, polievame balzamickým octom a posypeme jemne nasekanými lístkami bazalky.
Zdroj: https://www.gastronom.ru/