Recepty a Jedlo

Šampiňóny, plnené mozzarellou a paradajkami

Šampiňóny, plnené mozzarellou a paradajkami – vybraná sviatočná predjedlo, jednoduchá na prípravu a tak lahko zvládnuteľná aj pre začínajúcich kuchárov. Na prípravu budete potrebovať veľké huby – šampiňóny druhu portobello. Nohy húb opatrne odstráňte rukami – je to jednoduché. Potom stačí naplniť klobúčiky syrom – kúskami mozzarelly – a cherry paradajkami, osoliť, okoreniť a upiecť v rúre do zlatista. Veľmi chutne vyzerajúce šampiňóny sa podávajú s balzamikovým dresingom, podobne ako Caprese paradajky. Plnené huby sú lahodné, či už teplé alebo studené.

Ingrediencie

  • 8 šampiňónov portobello
  • 120 g mozzarelly na pizzu
  • 150 g rôznofarebných cherry paradajok
  • 60 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vetvičky petržlenovej vňate
  • 2 vetvičky bazalky
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • balzamikový dresing na podávanie
  • Čas prípravy – 45 min
  • Počet porcií – 4
  • Obtiažnosť prípravy – ľahká
  • Vegetariánske – lakto
  • Technológia – Pečenie
  • Zariadenie – rúra
  • Počet kalórií – 224,6 kcal
  • Bielkoviny – 7,9 g
  • Tuky – 18 g
  • Sacharidy – 7,6 g

Postup prípravy

Krok 1

Na prípravu šampiňónov, plnených mozzarellou a paradajkami, predhrejte rúru na 200°C. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie.

Krok 2

Odstráňte nohy húb, nebudú sa potrebovať. Klobúčiky huby utrite vlhkým uterákom. Paradajky nakrájajte na polovice, syr nakrájajte na plátky. Jemne nasekajte cesnak a petržlenové lístky.

Krok 3

Vo výparečnej panvici roztopíme maslo, pridáme petržlen a cesnak, zohrejeme 30 sekúnd a odstránime z ohňa. Namáčame klobúky húb do oleja a rozložíme na plech. Zvyšné maslo rozložíme vo vnútornej časti klobúkov. Naplníme huby plátkami syra a paradajkami, posolíme, okoreníme korením a pečieme v strede rúry, kým nezískajú zlatistú farbu, približne 10-12 minút.

Krok 4

Huby premiestnime na tanier, polievame balzamickým octom a posypeme jemne nasekanými lístkami bazalky.

Zdroj: https://www.gastronom.ru/

Related posts

Vajcia plnené mäsom z morky a orechmi

Peter

Bravčový kebab lulia na grile

Peter

Koláčik s vyprážaným tofu a hubami

Peter