Recepty a Jedlo

Šalát s krevetami, mangom a avokádom

Ľahký a zdravý šalát s krevetami aj napriek majonézovej zmesi. Vyzerá veľmi elegantne, ako sa patrí k sviatočnému šalátu.

INGREDIENCIE

  •  1 kg mrazených kreviet bez hlávky
  •  2 stredne veľké mango, nie príliš zrelé
  •  3 veľmi zrelé avokádo
  •  1 dlhý uhorka
  •  3 lyžice majonézy
  •  3–4 lyžice sladkokyslého chilli omáčky
  •  hrst listov bazalky, mäty a koriandra
  •  1 lyžica cukru
  •  soľ, čierne korenie
  •  borůvky a/alebo ostružiny na podávanie

POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

V veľkom hrnci privarte 3-4 l vody, pridajte trochu soli a cukru, vložte mrazené krevety, privarte znovu, zakryte vekom, vypnite oheň a nechajte krevety v hrnci asi 10 minút.

Krok 2

Očistite uhorku, rozrežte pozdĺžne na polovicu, lyžicou odstráňte semená, nakrájajte dužinu na 1 cm hrubé kúsky. Osolte a okoreňte.

Krok 3

Očistite mangá a avokádo od šupky, odstráňte kôstky, nakrájajte dužinu na malé, pekné kúsky.

Krok 4

Na zmes na dressing zmiešajte majonézu s sladkokyslou chilli omáčkou. Krevety opláchnite a dajte odkvapkať na cedník, nechajte ich úplne vychladnúť. Krok 5 Premiešajte krevety, uhorky, mango a avokádo s polovicou zmesi listov zeleniny a dresingu, nasypte na tanieriky. Ozdobte ovocím a posypte zvyšnými lístkami zelene. Podávajte ihneď.

ZDROJ

Related posts

Šošovicové palacinky s miešanými vajíčkami a paradajkami

Peter

Klasická panacotta doma

Peter

Pasta so smotanovo-dýňovou omáčkou so smotanou a dymenou paprikou.

Peter