INGREDIENCIE
- 300 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smotany s obsahom tuku 30%
- 1 konzerva konzervovaných olúpaných paradajok (800 g)
- 2 cibule
- 1 pomarancč
- 1 polievková lyžica cukru
- olivový olej
- strúhaný muškátový oriešok
- soľ
- čerstvo mletý čierny korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Krok 1
Cibuľu jemne nakrájame a orestujeme na panvici s olivovým olejom do zmäknutia, 3-4 minúty. Z apfelsína odlúpneme kôru škrabkou na zeleninu a nakrájame ju na tenké prúžky. Vytlačíme šťavu z apfelsína. Pridáme polovicu apfelsínovej šťavy a cukru k cibuli. Zakryjeme pokrievkou a varíme ďalších 10-15 minút.

Krok 2
Preložíme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Pridáme paradajky a ešte raz premiešame v mixéri. Pridáme zvyšnú apfelsínovú šťavu a kôru. Osožíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Krok 3
Prelejeme do hrnca, pridáme vývar a smotanu. Premiešame a privaríme do varu. Okamžite odstavíme z ohňa.
Zdroj: https://www.gastronom.ru/