Recepty a Jedlo

Pomarančová-tomatóvá polievka

INGREDIENCIE

  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smotany s obsahom tuku 30%
  • 1 konzerva konzervovaných olúpaných paradajok (800 g)
  • 2 cibule
  • 1 pomarancč
  • 1 polievková lyžica cukru
  • olivový olej
  • strúhaný muškátový oriešok
  • soľ
  • čerstvo mletý čierny korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

Cibuľu jemne nakrájame a orestujeme na panvici s olivovým olejom do zmäknutia, 3-4 minúty. Z apfelsína odlúpneme kôru škrabkou na zeleninu a nakrájame ju na tenké prúžky. Vytlačíme šťavu z apfelsína. Pridáme polovicu apfelsínovej šťavy a cukru k cibuli. Zakryjeme pokrievkou a varíme ďalších 10-15 minút.

Krok 2

Preložíme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Pridáme paradajky a ešte raz premiešame v mixéri. Pridáme zvyšnú apfelsínovú šťavu a kôru. Osožíme soľou, korením a muškátovým orieškom.

Krok 3

Prelejeme do hrnca, pridáme vývar a smotanu. Premiešame a privaríme do varu. Okamžite odstavíme z ohňa.

Zdroj: https://www.gastronom.ru/

Related posts

Okroshka s kuracími prsiami

Peter

Hovädzia pečienka pripravená pri nízkej teplote

Peter

Pasta so smotanovo-dýňovou omáčkou so smotanou a dymenou paprikou.

Peter