Toto je nízkokalorická polievka s ovosom pre tých, ktorí sa starajú o svoju postavu alebo chcú schudnúť. Ak chcete polievku zosúladiť, môžete pridať červenú šošovicu pre ďalší bielkoviny alebo sladkú zemiaku, ak potrebujete vlákninu. Na polievku je lepšie použiť dlho varený ovos – 10 minút. Aby bolo jedlo nielen aromatické, ale aj pikantné, môžete pridať kurkumu, rasca, bazalku alebo oregano.
INGREDIENCIE
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ strednej cibule
- 1 veľká mrkva
- 1 l zeleninového vývaru
- ½ šálky ovsa
- 120 g nakrájaných paradajok na kocky
- 1 lyžica paradajkovej pasty
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 1/4 zväzku petržlenu
POSTUP PRÍPRAVY
Krok 1
Na prípravu paradajkovej polievky s ovosom pripravte zeleninu na opekanie: nakrájajte cibuľu a mrkvu na kocky, nasekajte cesnak. Na ozdobenie jemne nasekajte petržlen.
Krok 2
V kastróle pri strednom ohni rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu, cesnak a mrkvu a premiešajte. Pridajte do hrnca olivový olej.
Krok 3
Nakryte hrniec pokrievkou, aby sa cibuľa a cesnak neopekali, ale stali sa iba priehľadnými, a varíme na strednom ohni 5-6 minút, občas miešajte.
Krok 4
Pridajte paradajkovú pastu, premiešajte a všetko varíme spolu 3 minúty.
Krok 5
Nalejte vývar, pridajte ovsené vločky, čierne korenie a konzervované paradajky.
Krok 6
Dovarte do varu, znížte teplotu a varíme na miernom ohni 10 minút alebo kým sa ovos neuvarený a polievka sa trochu nezahustí.
Krok 7
Odstráňte polievku z ohňa, pridajte čerstvý petržlen a podávajte horúce.