Recepty a Jedlo

Paradajková polievka s ovosom

Toto je nízkokalorická polievka s ovosom pre tých, ktorí sa starajú o svoju postavu alebo chcú schudnúť. Ak chcete polievku zosúladiť, môžete pridať červenú šošovicu pre ďalší bielkoviny alebo sladkú zemiaku, ak potrebujete vlákninu. Na polievku je lepšie použiť dlho varený ovos – 10 minút. Aby bolo jedlo nielen aromatické, ale aj pikantné, môžete pridať kurkumu, rasca, bazalku alebo oregano.

INGREDIENCIE 

  •  1 lyžica olivového oleja
  •  2 strúčiky cesnaku
  •  ½ strednej cibule
  •  1 veľká mrkva
  •  1 l zeleninového vývaru
  •  ½ šálky ovsa
  •  120 g nakrájaných paradajok na kocky
  •  1 lyžica paradajkovej pasty
  •  soľ
  •  čerstvo mleté čierne korenie
  •  1/4 zväzku petržlenu

POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

Na prípravu paradajkovej polievky s ovosom pripravte zeleninu na opekanie: nakrájajte cibuľu a mrkvu na kocky, nasekajte cesnak. Na ozdobenie jemne nasekajte petržlen.

Krok 2

V kastróle pri strednom ohni rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu, cesnak a mrkvu a premiešajte. Pridajte do hrnca olivový olej.

Krok 3

Nakryte hrniec pokrievkou, aby sa cibuľa a cesnak neopekali, ale stali sa iba priehľadnými, a varíme na strednom ohni 5-6 minút, občas miešajte.

Krok 4

Pridajte paradajkovú pastu, premiešajte a všetko varíme spolu 3 minúty.

Krok 5

Nalejte vývar, pridajte ovsené vločky, čierne korenie a konzervované paradajky.

Krok 6

Dovarte do varu, znížte teplotu a varíme na miernom ohni 10 minút alebo kým sa ovos neuvarený a polievka sa trochu nezahustí.

Krok 7

Odstráňte polievku z ohňa, pridajte čerstvý petržlen a podávajte horúce.

 

ZDROJ

Related posts

Okroshka na kuracom vývare

Peter

Šalát s klobásou a taveným syrom

Peter

Pečená pasta so sýrom a paradajkami

Peter