Recepty a Jedlo

Paradajková polievka s cestovinou a bazalkou

Viete, čo na tejto polievke robí zázraky? Je všesmerovo použiteľná! Nech si chcete uvariť polievku kedykoľvek, budete mať k dispozícii buď zrelé červené sladké paradajky (na konci leta a na jeseň) alebo výborné talianske paradajky konzervované vo vlastnom šťave (celoročne). Letom a na jeseň uprednostňujeme husté paradajky typu švestka, ktoré robia polievku „mäsistou“ a bohatou na chuť. Avšak pred použitím treba paradajkám zbaviť šupky a semien s tekutinou.

INGREDIENCIE:

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g malých cestovín (rohy, mušličky, hviezdičky)
  • 800 g nasekaných paradajok vo vlastnom šťave
  • 2 stredne veľké cibule
  • 1 veľká mrkva
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • malý zväzok bazalky
  • 1 čajová lyžička cukru
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie

POSTUP:

Krok 1:

Jemne nakrájajte cibuľu a mrkvu na malé kocky, cesnak roztlačte a nasekajte. Vo veľkom hrnci s hrubým dnom rozohrejte olej, pridajte cibuľu, cesnak a mrkvu, dusíme na miernom ohni, miešame, 10 minút.

Krok 2:

Drobnými kúskami nakrájajte stonky bazalky a pridajte do hrnca. Listy odstráňte a vložte do misky s ľadovou vodou. Pridajte paradajky vrátane šťavy a zeleninový vývar do hrnca. Dovarte do varu a varíme na strednom ohni, čiastočne zakryté, 40 minút.

Krok 3:

V samostatnom hrnci dajte variť 1,5 litra vody, pridajte cestoviny a uvarte podľa návodu na obale, mierne nedovarte. Odsypte ich a pridajte do polievky.

Krok 4

Listy bazalky vyberte z vody, osušte a veľmi jemne nakrájajte. Pridajte listy do polievky, osolte, okoreňte čiernym korením, pridajte cukor. Odoberiete hrniec z ohňa, zakryte pokrievkou a nechajte polievku odpočívať 5 minút. Podávajte horúcu, podľa chuti môžete dochutiť smotanou.

Zdroj:https://www.gastronom.ru/

Related posts

Koláč s suchými droždiami a čokoládovým krémom

Peter

Veľkonočné žemle

Peter

Hovädzia pečienka pripravená pri nízkej teplote

Peter