Neosladené mikro syrníčky sa líšia od bežných, ako je ľahko uhádnuť, veľkosťou a absenciou cukru. Inak je technológia ich prípravy pomerne štandardná. Tieto syrníčky sa iste budú páčiť nielen deťom, ktoré zvyčajne majú radi všetko miniaturizované na tanieri, ale aj dospelým. Tento recept sa hodí nielen pre tých, ktorí sa snažia obmedziť sladké v svojom jedálničku a dbajú na postavu, ale aj pre priaznivcov tradičného stravovania. Áno, formovanie týchto mikro syrníčkov potrvá trochu dlhšie ako formovanie plnohodnotných, ale o to rýchlejšie sa opekú vďaka ich kompaktným rozmerom.
Ingrediencie
- 300 g tvarohu s obsahom tuku 9-11%
- 1 vajce
- 4 polievkové lyžice múky
- ½ čajovej lyžičky soli
- 4 polievkové lyžice rastlinného oleja
Postup prípravy
Krok 1

Vo veľkej miske zmiešajte tvaroh s vajcom a soľou a roztlačte vidličkou. Pridajte 2 polievkové lyžice múky a dôkladne premiešajte. Nechajte cesto odpočívať 15 minút na teplom mieste.
Krok 2

Zostávajúcu múku nasypeme na tanier. Lyžičkou oddeľte porciu cesta, mokrými rukami vytvarujte guličku veľkosti vlašského orecha a obaľte ju v múke. Mierne ju sploštite, dávajúc jej tvar valca, a položte na papier na pečenie. Pokračujte v tvorbe syrníčkov, kým sa cesto nevyčerpá.
Krok 3

Vo veľkej panvici zohrejte rastlinný olej a položte do neho syrníčky. Dusíme na miernom ohni pod vekom 4 minúty. Odstráňte veko, obráťte syrníčky na druhú stranu a dusíme ďalších 2-3 minúty.
Zdroj: https://www.gastronom.ru/