Táto natierka z treskovej pečene je skvelým doplnkom ku každému chlebu, najmä k tenkým plátkom a krekrom. Ale nemusíte ju nutne namazávať. Môžete ju namiesto toho servírovať vo miske a vedľa nej položiť plátky uhorky a zeleru, kruhy reďkovky a daikonu – a máte tu zdravý jedlo!
INGREDIENCIE
- 1 plechovka treskovej pečene v oleji (175-180 g)
- 1 stredne veľký zväzok zeleného cibule
- 2 syrové žĺtky z veľkých vajec, veľkosti C1 alebo C0
- 1 čl. dijónskej horčice
- 1 pl. citrónového šťavy
- 180 g rastlinného oleja
- 1 čl. soli
- 1 čl. cukru
- čerstvo mletý čierny korenie
- Čas prípravy 1 hod.
- Čas varenia 15 min
- Počet porcií 6-8
- Obtiažnosť ľahká
- Vegetariánske nie
- Príležitosť Stretnutie s priateľmi, Raňajky, Obed, Večera
- Zariadenie mixér
POSTUP PRÍPRAVY
Krok 1

Otvorte plechovku s treskovou pečeňou a vidličkou ju vyklopte na tanier. Olej nevylejte, budete ho potrebovať. Rozotrite pečeň vidličkou tak, aby zostali kúsky. Hojne okorente čiernym korením.
Krok 2

Do úzkeho pohára ponorného mixéra dajte žĺtky, soľ, cukor, citrónovú šťavu a horčicu. Nalejte 100 g rastlinného oleja a mixérom vyšľahajte asi 30 sekúnd. Doliate zvyšný olej a šľahajte ďalších 20 sekúnd. Pridajte olej z plechovky s treskovou pečeňou a šľahajte ďalších 20 sekúnd. Mala by sa vám vytvoriť nie príliš hustá majonéza.
Krok 3

Veľmi jemne nakrájajte zelený cibuľový kôpor. Opatrne ich zmiešajte lyžicou do majonézy spolu s treskovou pečeňou. Ak chcete, môžete použiť nie celú dávku majonézy. Nechajte odstáť
Zdroj: gastronom.ru