Recepty a Jedlo

Natierka z treskovej pečene na chlebíčky

Táto natierka z treskovej pečene je skvelým doplnkom ku každému chlebu, najmä k tenkým plátkom a krekrom. Ale nemusíte ju nutne namazávať. Môžete ju namiesto toho servírovať vo miske a vedľa nej položiť plátky uhorky a zeleru, kruhy reďkovky a daikonu – a máte tu zdravý jedlo!

INGREDIENCIE

  • 1 plechovka treskovej pečene v oleji (175-180 g)
  • 1 stredne veľký zväzok zeleného cibule
  • 2 syrové žĺtky z veľkých vajec, veľkosti C1 alebo C0
  • 1 čl. dijónskej horčice
  • 1 pl. citrónového šťavy
  • 180 g rastlinného oleja
  • 1 čl. soli
  • 1 čl. cukru
  • čerstvo mletý čierny korenie
  • Čas prípravy 1 hod.
  • Čas varenia 15 min
  • Počet porcií 6-8
  • Obtiažnosť ľahká
  • Vegetariánske nie
  • Príležitosť Stretnutie s priateľmi, Raňajky, Obed, Večera
  • Zariadenie mixér

POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

Otvorte plechovku s treskovou pečeňou a vidličkou ju vyklopte na tanier. Olej nevylejte, budete ho potrebovať. Rozotrite pečeň vidličkou tak, aby zostali kúsky. Hojne okorente čiernym korením.

Krok 2

Do úzkeho pohára ponorného mixéra dajte žĺtky, soľ, cukor, citrónovú šťavu a horčicu. Nalejte 100 g rastlinného oleja a mixérom vyšľahajte asi 30 sekúnd. Doliate zvyšný olej a šľahajte ďalších 20 sekúnd. Pridajte olej z plechovky s treskovou pečeňou a šľahajte ďalších 20 sekúnd. Mala by sa vám vytvoriť nie príliš hustá majonéza.

Krok 3

Veľmi jemne nakrájajte zelený cibuľový kôpor. Opatrne ich zmiešajte lyžicou do majonézy spolu s treskovou pečeňou. Ak chcete, môžete použiť nie celú dávku majonézy. Nechajte odstáť

Zdroj: gastronom.ru

Related posts

Borsč z bravčového mäsa

Peter

Veľkonočný chlieb s hrozienkami, makom a kandizovaným ovocím

Peter

Klasická panacotta doma

Peter