Recepty a Jedlo

Lievance bez kypriaceho prášku

Kto z nás nemá rád plné a chutné palacinky? Ale často sa pripravujú s kypriacim práškom a ak sa s ním preháňa, palacinky môžu byť horké a tí, čo ich skúšajú, nie sú spokojní. Preto pripravte palacinky podľa tohto receptu!

INGREDIENCIE

  • • 3 vajcia
  • • 50 g cukru
  • • 5 g soli
  • • 200-250 g múky
  • • 100-150 ml mlieka
  • • 10-20 ml rastlinného oleja

Počet porcií – 20

Zložitosť prípravy – ľahké

Technológia – Opekanie

Príležitosť – Raňajky, Piknik, Olovrant

Zariadenie – Mixér, Mikrovlnka, Panvica

POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

Oddelíme bielky od žĺtkov.

Krok 2

Potom vyšľaháme žĺtky s cukrom.

Krok 3

Pridáme predhriate mlieko k vyšľahaným žĺtkom, ešte raz dobre vyšľaháme na nízkej rýchlosti.

Krok 4

Preosiatu múku pridáme k získanej hmote. Môžeme to urobiť cez sitko, ja mám špeciálny hrníček-sitko. Pridáme rastlinný olej. Premiešame.

Krok 5

Opatrne pridáme múku a premiešame mixérom (nie šľaháme!). Potom, čo je všetko zmiešané, šľaháme na nízkej rýchlosti. Krok 6

Teraz si pripravíme bielky. Začneme ich šľahaním a keď sa objaví ľahká pena, pridáme soľ. Šľaháme, až kým nevzniknú bielé špičky.

Krok 7

Teraz opatrne a postupne pridáme bielkovú hmotu k žĺtkovej a premiešame všetko do jednotnej hmoty.

Krok 8

Cesto je hotové! Teraz môžeme piecť! Ja piečem na suchom panvici a odporúčam vám to isté!

Krok 9

Čakáme, kým povrch palaciniek pokryje bublinky, a potom ich môžeme obrátiť.

Krok 10

Hotovo! Môžeme podávať s mäkkým karamelom (čoskoro bude recept, ako ho urobiť doma!), s medom, so zahusteným mliekom, s brusnicovým omáčkou… S čím chcete!

Užitočný tip Aby bola hmota dostatočne nadýchaná, pridávajte cukor postupne (možno sa hodí aj práškový cukor, ale neviem, nepoužívala som ho). Žĺtky vymiešajte do jemne-žltej farby. Mlieko sa zohrieva, aby sa cukor úplne rozpustil v zmiešanej hmote. Vymiešajte mlieko so žĺtkami do peny.

Domácej pani na zapamätanie Mimochodom, práve vďaka bielkovému cestu môžu byť palacinky nadýchané. Určite ste si všimli, že keď napríklad vyšľaháte bielky na sneh s práškovým cukrom, majú pekný lesklý vzhľad a sú jemné. Ale keď pridáte soľ, ich vrcholky vyzerajú úplne inak. Myslím si, že to všetko je kvôli práškovému cukru. Ak chcete čokoládové palacinky, kakao sa pridáva predtým do žĺtkovej hmoty a až potom sa pridá bielková hmota. V čom sa líšia naše palacinky od amerických panciek? Áno, v tom, že palacinky sa pečú vo vaničke z oleja (rastlinného), zatiaľ čo pancikey sa smažia na suchej panvici.

Zdroj: gastronom.ru

Related posts

Muffiny v vajcových škrupinách

Peter

Syrová polievka s kuracím mäsom a slaninkou

Peter

Kotlety z tresky s ryžou a mrkvou

Peter