Recepty a Jedlo

Lasagne s hubami, zeleninou a mäsom


Existuje mnoho receptov na lasagne. Tento je jeden z najtradičnejších, s dvoma omáčkami a tromi druhmi náplne.

SUROVINY

  • 16 listov cestovín lasagne, ktoré sa nemusia variť
  • 400 g zmiešaného mletého hovädzieho mäsa a viniča
  • 300 g mozzarelly
  • 30 g parmezánu
  • 4 lyžice masla
  • 1 liter mlieka
  • 500 ml hotovej paradajkovej omáčky
  • 400 g šampiňónov
  • 2 stredne veľké baklažány
  • 2 cibule
  • 3-4 vetvičky bazalky
  • olivový olej
  • 3 PL múky
  • štipka muškátového orieška
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • soľ

Krok 1

Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a na silnom ohni opečte mleté mäso, pričom drevené hrudky rozbijete drevenou lyžicou.


Krok 2

Baklažány nakrájajte na kolieska a z každej strany ich 1 minútu opekajte na olivovom oleji. Cibuľu nakrájajte na kolieska a 2-3 minúty opekajte na oleji. Nakrájajte huby a pridajte ich k cibuli. Smažte, kým sa neodparí všetka tekutina.


Krok 3

Listy bazalky nasekáme nadrobno a zmiešame s paradajkovou omáčkou. Na prípravu bešamelovej omáčky rozpusťte v hrnci maslo, vsypte múku a 3 minúty smažte. Prilejte mlieko, miešajte do hladka a varte na miernom ohni 5 minút. Ochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.

Krok 4

Na dno obdĺžnikovej zapekacej misy rozotrieme 4-5 PL paradajkovej omáčky a prikryjeme 4 plátmi lasagní. Navrch položte polovicu baklažánov a šampiňónov, 8-10 PL paradajkovej omáčky a tretinu nastrúhanej mozzarelly. Prikryte 4 plátmi lasagní. Na ne rozotrite mleté mäso a 8-10 lyžíc paradajkovej omáčky. Prikryte ďalšími 4 plátmi.


Krok 5

Navrch položte zvyšné huby a baklažány, ďalšiu tretinu mozzarelly a posledné 4 pláty. Naplňte zvyšnou mozzarellou a prelejte bešamelovou omáčkou. Prikryte fóliou a vložte do rúry vyhriatej na 190 °C na 30 minút.


Krok 6

Vrch posypte parmezánom a vložte lasagne späť do rúry na 10-15 minút, aby zhnedli.

Zdroj: https://www.gastronom.ru/

Related posts

Klasický cheesecake

Peter

Kebab z mäsa morky v rúre

Peter

Šalát z mandarínok a avokáda s pikantným dresingom

Peter