Recepty a Jedlo

Ľahký šalát bez mäsa

Šaláty sú ideálnym spôsobom, ako spojiť rôzne potraviny a skvelým začiatkom akejkoľvek hostiny. Avšak šaláty môžu byť aj samostatným jedlom, bez ohľadu na to, či obsahujú mäso alebo nie. Šťavnatý a ľahký šalát z ľadového šalátu sa skvele kombinuje s bohatšími zeleninami a dresing dodáva šalátu bez mäsa farebný ázijský nádych.

Suroviny:

  •  3/4 hlávky ľadového šalátu
  •  1 stredná uhorka
  •  1 stredná mrkva
  •  1 malá zväzok koriandru
  •  2 lyžice arašidov
  •  1 malá cibuľa
  •  2 stonky zeleného cibule
  •  1 lyžica olivového oleja
  •  2 lyžice pomarančového džúsu
  •  1 lyžica vínneho octu
  •  1 čajová lyžička strúhaného zázvoru
  •  1 čajová lyžička sójového omáčky
  •  soľ, čierny mletý korenie

Postup:

Krok 1:

Uhorku nakrájajte na hrubé kocky. Mrkvu nakrájajte na slaninku.

Krok 2:

Ľadový šalát opláchnite a nakrájajte na hrubé pruhy alebo natrepte na kúsky rukami.

Krok 3:

Arašidy opražte na suchej panvici.

Krok 4:

Nakrájajte koriander a zelenú cibuľu.

Krok 5:

Cibuľu nakrájajte na krúžky. V mise zmiešajte šalát, uhorku, mrkvu, koriander a cibuľu.

Krok 6:

Nastrúhajte zázvor.

Krok 7:

Pripravte dresing: zmiešajte olivový olej, pomarančový džús, ocot, zázvor, sójovú omáčku, soľ a korenie.

Krok 8:

Polievajte ľahký šalát bez mäsa dresingom a premiešajte. Posypte ho navrchu zelenou cibuľou a arašidmi.

  ZDROJ

Related posts

Mac’n’cheese, makaróny s syrom

Peter

Kebab z baraniny po gruzínsky

Peter

Tekvica s mäsom, jablkami a hrozienkami

Peter