Recepty a Jedlo

Klasický cheesecake

Cheesecake sa stal obľúbeným dezertom mnohých ľudí: zaujme jemnou chuťou, absenciou prílišnej sladkosti a krémovou vôňou. Tento koláč je ideálnym doplnkom k oslavnému stolu alebo skvelým spoločníkom k rannému kávu. Existuje desiatky receptov na tento dezert, ale klasický cheesecake sa vždy pripravuje na základe krémového syra s prídavkom vajec a piškótového základu, čo robí sladkosť ešte vyberavejšou a chutnejšou.

Ingrediencie

Na piškótový základ:

  • • 85 g nesladených piškótov
  • • 70 g múky
  • • 70 g cukru
  • • 85 g masla
  • • ¼ čl. soli

Na ozdobu:

  • • 150-200 g čerstvého ovocia
  • • práškový cukor Na cheesecake:
  • • 950 g krémového syra
  • • 250 g cukru
  • • 4 veľké vajcia
  • • 60 ml smotany s obsahom tuku 33%
  • • 60 ml kyslej smotany s obsahom tuku 20%
  • • 10 g vanilkového cukru

Krok 1

Racks with seedlings on the balcony window of a residential building

Predhrejte rúru na 165 °C. Spodok vymastite maslom a dno odnímateľnej formy. Vezmite smotanový syr z chladničky.

Krok 2

Roztopte maslo a nechajte ho vychladnúť na izbovú teplotu.

Krok 3

Racks with seedlings on the balcony window of a residential building

Plátky keksu nalomte na kúsky a rozdrvte ich na drobné drobky. Zmiešajte ich so cukrom, múkou a soľou. Pridajte rozpustené maslo a premiešajte.

Krok 4

Racks with seedlings on the balcony window of a residential building

Rovnomerne rozotrite drobky po dne formy a pritlačte ich dnom pohára. Dajte do rúry a pečte základ 12-15 minút, kým nezískajú zlatistú farbu a okraje sa stávajú rumenými. Potom dajte formu s cesto na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.

Krok 5

Počas chladnutia základu znížte teplotu rúry na 120 °C.

Krok 6

Racks with seedlings on the balcony window of a residential building

Mixérom alebo kuchynským robotom zmiešajte smotanový syr s cukrom a vanilkovým cukrom, kým nezískate jednotnú hmotu. Postupne pridávajte vajcia a počkajte, kým sa úplne premiešajú. Vyčistite bočné steny misy špachtľou.

Krok 7

Racks with seedlings on the balcony window of a residential building

Pridajte smotanu a kyslú smotanu, premiešajte do hladka.

Krok 8

Racks with seedlings on the balcony window of a residential building

Nalejte syrovú zmes na vychladnutý základ. Potriasť formou na stôl, aby vystúpili bubliny. Prejdite vidličkou po povrchu, aby sa prelámali vyliate bubliny.

Krok 9

Racks with seedlings on the balcony window of a residential building

Dajte formu do rúry, ktorá sa už vychladla na 120 °C, a pečte, kým okraje cheesecake nebudú pevné a stred zostane pohyblivý, približne 1,5 hodiny. Teplota vo vnútri hotového cheesecake by mala dosiahnuť 68°C.

Krok 10

Presuňte formu na mriežku, zakryte ju obrátenou veľkou miskou a nechajte ju vychladnúť 2 hodiny.

Krok 11

Presuňte ju do chladničky na 6 hodín.

Krok 12

Racks with seedlings on the balcony window of a residential building

Jemne nožom prejdite medzi čizkejkom a okrajom formy, potom uvoľnite západku a odstráňte bočnicu formy. Spatulou prejdite medzi dnom formy a čizkejkom a opatrne pretlačte koláč na tanier. Nechajte ho 30 minút pri izbovej teplote.

Krok 13

Racks with seedlings on the balcony window of a residential building

Ponořte nôž do pohára s horúcou vodou, osušte utierkou a nakrájajte čizkejk, každý krúžok nôžom osušte po každom odrezanom kúsku. Ozdobte ovocím, práškovým cukrom a podávajte.

Zdroj: https://www.gastronom.ru/

Related posts

Krémové kuracie ragú s paradajkami a bylinkami

Peter

Kebab z mäsa morky v rúre

Peter

Bravčový kebab lulia na grile

Peter