Recepty a Jedlo

Kebab z baraniny po gruzínsky

Kebab z baraniny je letné, dovolenkové jedlo. Na jeho prípravu potrebujete horúci oheň, dobrú spoločnosť, srdcervúce prípitky a zručné ruky, ktoré vedia pracovať so špízmi a baraninou. Hotový kebab v Gruzínsku sa podáva s tenkým lavášom, paradajkovou satsebelou, jemne nakrájanou cibuľou a granátovými semienkami.

INGREDIENCIE

  • 1 kg mäsa z baraniny (alebo polovica hovädzieho a polovica baranieho mäsa)
  • 2-3 stredné cibule
  • 100 g slaniny
  • 1 vajce
  • 1 lyžica mletej barberry
  • soľ, čerstvo mletý čierny korenie
  • tenký laváš na podávanie

POKYN NA PRÍPRAVU

Krok 1

Pripravte mleté mäso: slaninu a cibuľu premiešajte v mlynčeku na mäso. Mäso prepusťte mlynčekom na mäso dvakrát, inak nebude dosť lepkavé: prvýkrát len mäso, druhýkrát s pridaním cibule so slaninou a barberry. Osoľte, okorente, pridajte vajce a asi 10 minút miesite mleté mäso rukami, kým nebude lepkavé a nezačne sa prilepovať k rukám. Dajte mleté mäso do chladničky na pol hodiny.

Krok 2

Namáčajte si ruky do vody a tvarujte mleté mäso do tvaru „klobásy“ dĺžky 10-15 cm. Navlečte každú „klobásu“ na špíz. Trik spočíva v tom, že špíz musí byť rozpálený – inak sa mleté mäso neuchytí. Každý kebab opečte na uhliach do hotova.

Krok 3

Podávajte hotový kebab spolu s lavášom.

Zdroj

Related posts

Šalát s krevetami, mangom a avokádom

Peter

Syrová polievka s kuracím mäsom a slaninkou

Peter

Plnené paradajky v rúre s mletým mäsom

Peter