Recepty a Jedlo

Domáca pizza s hubami a klobásou

Domáca pizza s hubami a klobásou, ako aj všetky podobné pečivo, začína cestom. Samozrejme, môžete si kúpiť hotové. Ale verte mi, domáce cesto s ním nedokáže konkurovať. Budete prekvapení, ako ľahko ho môžete zmiesiť. Skutočnú taliansku pizzu pripravujú na kvasnicovom ceste. My budeme používať sušené droždie. Ak chcete pracovať s čerstvými, budete ich potrebovať dvojnásobne viac ako suché. Tradičné cesto na pizzu sa udržiava v teple až 2 hodiny. Chápeme, že málo kto má tak veľa voľného času. Preto vám dáme rýchly recept. Všetko hotové za 30-40 minút. K ďalšiemu procesu môžete a mali by ste zapojiť celú rodinu. Deti dokážu rolovať, potierať, krájať a rozkladať ingrediencie. Použite ingrediencie podľa chuti. My pripravíme pizzu s klobásou a šampiňónmi. Budeme používať čerstvé aj nakladané. Tak je to chutnejšie!

INGREDIENCIE

Na náplň:

  • Čerstvé šampiňóny – 200 g
  • Nakladané šampiňóny – 100 g
  • Uvarená klobása – 100 g
  • Salámi – 100 g
  • Mozzarella syr – 100 g
  • Tvrdý syr – 100 g
  • Paradajková omáčka – 60 g
  • Olivový olej – 15 ml

Na cesto:

  • Polohrubá múka – 450 g
  • Teplá voda – 250 ml
  • Olivový olej – 30 ml
  • Suché droždie – 12 g
  • Soľ podľa chuti

POSTUP

Krok 1

Pripravte cesto na domácu pizzu s hubami a klobásou. Ohrejte vodu na 30-35 °C a nalejte ju do misky. Pridajte droždie a premiešajte. Nechajte 5–7 minút. V hmote sa musia objaviť malé bublinky.

Krok 2

Do misky preosejte múku s soľou, pridajte zmes s droždím a olivový olej. Začnite miešať cesto rukami alebo pomocou mixéra. Malo by byť mäkké a nelepivé.

Krok 3

Cesto zatočte do guľky, vyložte do misky potretú olivovým olejom. Zakryte potravinovou fóliou a odložte na teplé miesto bez prievanu na 30-40 minút. Malo by sa zdvojnásobiť objem.

Krok 4

Pripravte si ingrediencie. Čerstvé huby opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké plátky. Nakrájajte marinované huby na plátky alebo ak sú malé, ponechajte ich celé. Salámu a uvarovanie klobásu nakrájajte na tenké plátky. Tvrdý syr nastrúhajte na hrubej strúhadle. Mozarellu nakrájajte na plátky.

Krok 5

Cesto rozdeľte na 2 časti. Jednu z nich vyvaľkajte na múkou posypanej povrchu na hrúbku približne 2-3 cm. Vložte na plech vyložený papierom na pečenie a potretý olejom. Potrite polovicou paradajkového pretlaku. Rozložte polovicu plátkov mozzarelly, polovicu uvarenej a klobásy, čerstvých a marinovaných húb. Navrch posypte polovicou nastrúhaného syra. Takisto pripravte druhú pizzu.

Krok 6

Predhrejte rúru na 220 °C. Pečte pizzu približne 10 minút. Syr by sa mal rozpustiť a zohnúť. Môžete ozdobiť rukolou, nakrájať na kúsky a podávať na stole.

ZDROJ

Related posts

Kapor na panvici

Peter

Lievance bez kypriaceho prášku

Peter

Vajcia plnené mäsom z morky a orechmi

Peter