Recepty a Jedlo

Čizkejk s tekvicou

Existuje mnoho receptov na prípravu čizkeku. Ten, ktorý vám ponúkame, je dosť jednoduchý, ale na jeho základe môžete pripraviť rôzne torty len tým, že zmeníte alebo doplníte ingrediencie plnky.

INGREDIENCIE

Na korpus:

  • 2 poháre drobnej drobenky sladkého sušienky
  • 150 g masla
  • 0,5 pohára vlašských orechov
  • 0,5 pohára cukru

Na plnku:

  • 250 g mäsa z upečenej tekvice
  • 200 g tvarohu
  • 100 g plnotučného tvarohu
  • 0,5 pohára cukru
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica smotany s obsahom tuku 22-33%
  • 1 lyžica whisky
  • 0,5 čajovej lyžičky vanilkového cukru
  • 0,25 čajovej lyžičky muškátového orieška
  • 0,25 čajovej lyžičky škorice
  • soľ

RECEPT NA PRÍPRAVU

Krok 1

Racks with seedlings on the balcony window of a residential building

Formu na pečenie s priemerom 22 cm (najlepšie sa hodí odnímateľná forma s protiľnavým povrchom) potrieme maslom. Vlašské orechy rozmixujeme v mixéri.

Krok 2

Zmiešame kôrky z cukroviniek, orechy, cukor a maslo do jednotnej hmoty. Rozotrieme do formy, vytvoríme okraj, vyrovnáme navlhčenými rukami. Zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 1 hodinu.

Krok 3

Na náplň rozdrvíme pečenú tekvicu do pyré v mixéri. Ak je pyré príliš tekuté, dáme ho do cedníka s dvojitou vrstvou gázy a necháme ho odstáť 1 hodinu, aby odtiekla prebytočná tekutina. Pridáme do tekvicového pyré vajcia, smotanu, polovicu cukru, whisky a vanilkový cukor. Dôkladne premiešame.

Krok 4

Zostávajúci cukor zmiešame s korením, muškátovým orieškom a soľou. Pridáme tvaroh a syr. Mixérom vyšľaháme na penistú hmotu po dobu 3 minút. Niekedy sa do náplne pridáva aj 1-2 lyžice pšeničnej alebo kukuričnej múky. Náplň je týmto spôsobom hutnejšia, ale nie taká jemná.

Krok 5

Neprestajne miešajúc, pridáme tekvicovú zmes do náplne. Miešame, kým hmota nebude úplne jednotná.

Krok 6

Náplň vylejeme do formy, vyrovnáme vrch. Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C počas 50 minút. Potom vypneme rúru, dvere rúry necháme uvoľnené a cheesecake necháme vo vnútri rúry úplne vychladnúť.

Krok 7

Vychladnutý cheesecake dáme do chladničky minimálne na 4 hodiny. Potom opatrne prejdeme nožom medzi bočnou stranou torty a stenou formy a odstránime okraj. Preložíme cheesecake na podnos a ozdobíme.

Zdroj: www.gastronom.ru

Related posts

Rybie hamburgery v ražnej žemli

Peter

Hovädzia pečienka pripravená pri nízkej teplote

Peter

Koláčik s vyprážaným tofu a hubami

Peter