Existuje mnoho receptov na prípravu čizkeku. Ten, ktorý vám ponúkame, je dosť jednoduchý, ale na jeho základe môžete pripraviť rôzne torty len tým, že zmeníte alebo doplníte ingrediencie plnky.
INGREDIENCIE
Na korpus:
- 2 poháre drobnej drobenky sladkého sušienky
- 150 g masla
- 0,5 pohára vlašských orechov
- 0,5 pohára cukru
Na plnku:
- 250 g mäsa z upečenej tekvice
- 200 g tvarohu
- 100 g plnotučného tvarohu
- 0,5 pohára cukru
- 2 vajcia
- 1 lyžica smotany s obsahom tuku 22-33%
- 1 lyžica whisky
- 0,5 čajovej lyžičky vanilkového cukru
- 0,25 čajovej lyžičky muškátového orieška
- 0,25 čajovej lyžičky škorice
- soľ
RECEPT NA PRÍPRAVU
Krok 1

Formu na pečenie s priemerom 22 cm (najlepšie sa hodí odnímateľná forma s protiľnavým povrchom) potrieme maslom. Vlašské orechy rozmixujeme v mixéri.
Krok 2
Zmiešame kôrky z cukroviniek, orechy, cukor a maslo do jednotnej hmoty. Rozotrieme do formy, vytvoríme okraj, vyrovnáme navlhčenými rukami. Zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 1 hodinu.
Krok 3
Na náplň rozdrvíme pečenú tekvicu do pyré v mixéri. Ak je pyré príliš tekuté, dáme ho do cedníka s dvojitou vrstvou gázy a necháme ho odstáť 1 hodinu, aby odtiekla prebytočná tekutina. Pridáme do tekvicového pyré vajcia, smotanu, polovicu cukru, whisky a vanilkový cukor. Dôkladne premiešame.
Krok 4
Zostávajúci cukor zmiešame s korením, muškátovým orieškom a soľou. Pridáme tvaroh a syr. Mixérom vyšľaháme na penistú hmotu po dobu 3 minút. Niekedy sa do náplne pridáva aj 1-2 lyžice pšeničnej alebo kukuričnej múky. Náplň je týmto spôsobom hutnejšia, ale nie taká jemná.
Krok 5
Neprestajne miešajúc, pridáme tekvicovú zmes do náplne. Miešame, kým hmota nebude úplne jednotná.
Krok 6
Náplň vylejeme do formy, vyrovnáme vrch. Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C počas 50 minút. Potom vypneme rúru, dvere rúry necháme uvoľnené a cheesecake necháme vo vnútri rúry úplne vychladnúť.
Krok 7
Vychladnutý cheesecake dáme do chladničky minimálne na 4 hodiny. Potom opatrne prejdeme nožom medzi bočnou stranou torty a stenou formy a odstránime okraj. Preložíme cheesecake na podnos a ozdobíme.
Zdroj: www.gastronom.ru