Recepty a Jedlo

Borsč z bravčového mäsa

Borsč z bravčového mäsa je najrodinnejšie jedlo. Klasická polievka môže byť predmetom nekonečných diskusií. Podľa nášho tradičného receptu ide o hovädzí vývar s kapustou, zemiakmi, mrkvou, repou a úžasnou vôňou cesnaku. Avšak, koľko gazdien je, toľko receptov existuje. Niekedy sa do borsču pridáva čerstvé alebo konzervované fazuľa, kapusta, paradajky, paprika a dokonca aj jablká. My vám odporúčame vyskúšať tento recept so svinskými rebierkami. Ostatné ingrediencie zostávajú nezmenené. Táto jedlá sú sýta, chutná, ale nie príliš mastná. Takáto polievka uvarená s láskou, bude ozdobou každej obedňajšej tabule.

SUROVINY

  •  Svinské rebierka – 500 g
  •  Zemiaky – 3 kusy
  •  Mrkva – 2 kusy
  •  Repa – 2 kusy
  •  Biela kapusta – 250 g
  •  Paradajky – 3 kusy
  •  Cibuľa – 1 kus
  •  Cesnak – 3 strúčiky
  •  Rastlinný olej – 40 ml
  •  Soľ – 3 g • Cierny korenie – 3 g
  •  Kôpor – 0,5 sväzeňa

POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

Svinské rebierka opláchnite, vložte do hrnca, zalejte vodou a privediete k varu. Odstráňte pena. Prepnite na najnižší stupeň a varte až kým mäso nie je hotové (asi 1-1,5 hodiny). Vyberte z vývaru.

Krok 2

Cibuľu očistite, nakrájajte na malé kúsky. Opláchnite mrkvu a repu, očistite a nastrúhajte na hrubej strúhadle. Na panvici rozohrejte rastlinný olej, pridajte cibuľu a opečte až kým nebude priehľadná.

Krok 3

Pridajte mrkvu a repu a varte ďalších 10 minút. Vložte zeleninu do hrnca s vývarom. Nasekajte kapustu na tenké prúžky. Pridajte k ostatnej zelenine a varte ďalších 10 minút.

Krok 4

Omyte paradajky nakrájajte na kocky a vložte ich do hrnca. Ak chcete, môžete odstrániť šupku. Namiesto čerstvých paradajok môžete použiť paradajky vlastnej šťavy, pasírované paradajky alebo paradajkovú pastu.

Krok 5

Všetky ingrediencie premiešajte a varíte ďalších 15-20 minút, kým zelenina nie je hotová. 5 minút pred koncom pridajte soľ, korenie a bobkový list.

Krok 6

Očistite strúčiky cesnaku a pretlačte cez lis na cesnak. Omyte kôpor, osušte a nakrájajte na veľmi drobné kúsky. Do boršču pridajte cesnak a kôpor, zakryte vekom a nechajte 10 minút. Vráťte rebrá späť do polievky. Rozlejte do tanierov a podávajte so smotanou.

ZDROJ

Related posts

Vajíčka v tvare Veľkonočných králikov

Peter

Makrela s zeleninou v rúre

Peter

Zemiakový koláč so zelenou náplňou

Peter