Brauni s kakaom – Nízkorozpočtový brauni, ktorý sa dá pripraviť s kakaovým práškom namiesto čokolády.

INGREDIENCIE:
- 180 g čokolády (65–70% kakaového obsahu)
- 150 g masla
- 2 veľké vajcia
- 150 g cukru
- 100 g múky
- 80 ml čokoládového sirupu
- štipka morskej soli
- maslo a kakaový prášok na vymastenie formy
POSTUP PRÍPRAVY:
Krok 1:
Predhrejte rúru na 170 °C bez konvekcie. Formu s výškou 22 cm potrite maslom a vysypte kakaom. Maslo nakrájajte na malé kúsky a nechajte ho dosiahnuť izbovú teplotu. Vaječné žĺtky spolu s cukrom dobre vyšľahajte.
Krok 2:
Čokoládu nakrájajte na malé kúsky a roztopte ju v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli za stáleho miešania. Primiešajte čokoládový sirup, premiešajte a odstráňte z ohňa.
Krok 3:
Pridajte nakrájané maslo do čokoládovej zmesi a miešajte metličkou. Potom pridajte vaječnú zmes s cukrom a znovu dobre premiešajte, kým nezískate jednotnú zmes.
Krok 4:
Do misky preosejte múku, pridajte štipku soli a premiešajte. Pridajte do čokoládovej zmesi.
Krok 5:
Testo nalejte do pripravenej formy a pečte 30 minút (srdce by malo zostať vlhké). Vyberte z rúry a nechajte brauni úplne vychladnúť vo forme, potom nakrájajte na štvorčeky.
Zdroj: www.gastronom.ru