Recepty a Jedlo

Brauni s kakaom

Brauni s kakaom – Nízkorozpočtový brauni, ktorý sa dá pripraviť s kakaovým práškom namiesto čokolády.

INGREDIENCIE:

  • 180 g čokolády (65–70% kakaového obsahu)
  • 150 g masla
  • 2 veľké vajcia
  • 150 g cukru
  • 100 g múky
  • 80 ml čokoládového sirupu
  • štipka morskej soli
  • maslo a kakaový prášok na vymastenie formy

POSTUP PRÍPRAVY:

Krok 1:

Predhrejte rúru na 170 °C bez konvekcie. Formu s výškou 22 cm potrite maslom a vysypte kakaom. Maslo nakrájajte na malé kúsky a nechajte ho dosiahnuť izbovú teplotu. Vaječné žĺtky spolu s cukrom dobre vyšľahajte.

Krok 2:

Čokoládu nakrájajte na malé kúsky a roztopte ju v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli za stáleho miešania. Primiešajte čokoládový sirup, premiešajte a odstráňte z ohňa.

Krok 3:

Pridajte nakrájané maslo do čokoládovej zmesi a miešajte metličkou. Potom pridajte vaječnú zmes s cukrom a znovu dobre premiešajte, kým nezískate jednotnú zmes.

Krok 4:

Do misky preosejte múku, pridajte štipku soli a premiešajte. Pridajte do čokoládovej zmesi.

Krok 5:

Testo nalejte do pripravenej formy a pečte 30 minút (srdce by malo zostať vlhké). Vyberte z rúry a nechajte brauni úplne vychladnúť vo forme, potom nakrájajte na štvorčeky.

Zdroj: www.gastronom.ru

Related posts

Typické jedlá, ktoré každý z nás jedáva iným spôsobom a vždy ti ten druhý príde divný

Peter

Anglický kolač

Peter

Rybie hamburgery v ražnej žemli

Peter