Recepty a Jedlo

Kuracie filé s kyslomliečnym syrom a slaninou.

Potešte svojich blízkych chutnou večerou a pripravte kuracie filé s kyslomliečnym syrom a slaninou. Toto jedlo nevyžaduje komplikované operácie a zvládne ho aj začínajúca gazdinka.

INGREDIENCIE

  •  4 kúsky kuracieho filé (asi 500 g)
  •  4 tenké plátky slaniny alebo údeného boku
  •  120 g kyslomliečneho syra
  •  120 g cheddar syra
  •  1 polievková lyžica olivového oleja
  •  1 polievková lyžica masla
  •  1 čajová lyžička cesnakového prášku
  •  1/2 čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
  •  1/2 čajovej lyžičky sušeného kôpru
  •  petržlen a zelená cibuľka na podávanie
  •  soľ a čerstvo mletý čierny korenie

POSTUP:

Krok 1

Predhrejte rúru na 200 °C. Trochu potrite keramickú pekáč o veľkosti 25×35 cm olejom.

Krok 2

Narežte kuracie filé a rozprete ho, zakryte potravinovou fóliou alebo pergamenovým papierom a jemne odťuknite, aby ste dostali rovnomerné filé s hrúbkou 7–8 mm. Osolte, okoreňte čiernym korením, 1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku a paprikou.

Krok 3

Narežte slaninu na malé kúsky. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a opečte slaninu, kým sa nezohnutá. Položte slaninu na papierovú utierku lyžicou, aby tuk zostal v panvici.

Krok 4

Do panvice pridajte olivový olej a maslo a opečte filé, kým nezískajú zlatistú farbu, približne 2–3 minúty z každej strany. Preložte filé do pekáča.

Krok 5

Zmiešajte kyslomliečny syr, zvyšok cesnakového prášku a sušený kôpor. Na každé filé dajte 2 polievkové lyžice zmesi a vyrovnať ju po povrchu. Posypte polovicou opečenej slaniny.

Krok 6

Natrepte syr na strúhadle a posypte kuracie filé. Dajte formu do rúry a pečte 15 minút, kým kuracie mäso nie je úplne hotové.

Krok 7

Vyberte jedlo z rúry, posypte ho zvyšným bokom, nakrájanou petržlenovou vňaťou a zelenou cibuľkou. Podávajte okamžite.

ZDROJ

Related posts

Makrela v rúre s horčicou

Peter

Mac’n’cheese, makaróny s syrom

Peter

Pečené cestoviny s hubami

Peter