Šaláty sú ideálnym spôsobom, ako spojiť rôzne potraviny a skvelým začiatkom akejkoľvek hostiny. Avšak šaláty môžu byť aj samostatným jedlom, bez ohľadu na to, či obsahujú mäso alebo nie. Šťavnatý a ľahký šalát z ľadového šalátu sa skvele kombinuje s bohatšími zeleninami a dresing dodáva šalátu bez mäsa farebný ázijský nádych.
Suroviny:
- 3/4 hlávky ľadového šalátu
- 1 stredná uhorka
- 1 stredná mrkva
- 1 malá zväzok koriandru
- 2 lyžice arašidov
- 1 malá cibuľa
- 2 stonky zeleného cibule
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 lyžice pomarančového džúsu
- 1 lyžica vínneho octu
- 1 čajová lyžička strúhaného zázvoru
- 1 čajová lyžička sójového omáčky
- soľ, čierny mletý korenie
Postup:
Krok 1:
Uhorku nakrájajte na hrubé kocky. Mrkvu nakrájajte na slaninku.
Krok 2:
Ľadový šalát opláchnite a nakrájajte na hrubé pruhy alebo natrepte na kúsky rukami.
Krok 3:
Arašidy opražte na suchej panvici.
Krok 4:
Nakrájajte koriander a zelenú cibuľu.
Krok 5:
Cibuľu nakrájajte na krúžky. V mise zmiešajte šalát, uhorku, mrkvu, koriander a cibuľu.
Krok 6:
Nastrúhajte zázvor.
Krok 7:
Pripravte dresing: zmiešajte olivový olej, pomarančový džús, ocot, zázvor, sójovú omáčku, soľ a korenie.
Krok 8:
Polievajte ľahký šalát bez mäsa dresingom a premiešajte. Posypte ho navrchu zelenou cibuľou a arašidmi.