Ľahký a zdravý šalát s krevetami aj napriek majonézovej zmesi. Vyzerá veľmi elegantne, ako sa patrí k sviatočnému šalátu.
INGREDIENCIE
- 1 kg mrazených kreviet bez hlávky
- 2 stredne veľké mango, nie príliš zrelé
- 3 veľmi zrelé avokádo
- 1 dlhý uhorka
- 3 lyžice majonézy
- 3–4 lyžice sladkokyslého chilli omáčky
- hrst listov bazalky, mäty a koriandra
- 1 lyžica cukru
- soľ, čierne korenie
- borůvky a/alebo ostružiny na podávanie
POSTUP PRÍPRAVY
Krok 1
V veľkom hrnci privarte 3-4 l vody, pridajte trochu soli a cukru, vložte mrazené krevety, privarte znovu, zakryte vekom, vypnite oheň a nechajte krevety v hrnci asi 10 minút.
Krok 2
Očistite uhorku, rozrežte pozdĺžne na polovicu, lyžicou odstráňte semená, nakrájajte dužinu na 1 cm hrubé kúsky. Osolte a okoreňte.
Krok 3
Očistite mangá a avokádo od šupky, odstráňte kôstky, nakrájajte dužinu na malé, pekné kúsky.
Krok 4
Na zmes na dressing zmiešajte majonézu s sladkokyslou chilli omáčkou. Krevety opláchnite a dajte odkvapkať na cedník, nechajte ich úplne vychladnúť. Krok 5 Premiešajte krevety, uhorky, mango a avokádo s polovicou zmesi listov zeleniny a dresingu, nasypte na tanieriky. Ozdobte ovocím a posypte zvyšnými lístkami zelene. Podávajte ihneď.